11.3 C
Nuuk
29. November, 2023

Forfatningskommissionen er etableret. Constitutional Commission established.

Atuartariaqavissut

joorut72http://www.paartoq.gl
CEO and Founder of Greenland Invest, 4x former Cabinet Minister, former Member of Parliament and former Mayor of Southgreenland, Kommune Kujalleq. I am proud to be the father for our four children, three boys and one girl. I am proud to have a beautiful and intelligent wife, who is an inspiration to me every single day. I am also proud to be a Greenlander, proud to be part of our endeavours to become an independent nation state. My passion is to be part of making this country a better place for our children and their children, to be part of our nation building process. A passion to make a difference, a positive difference. To be loyal to my people and to our country - in whatever I am part of, and To do - whatever I do - from the heart...

Da Inatsisartut og Naalakkersuisut har besluttet, at der udarbejdes en forfatning for Grønland, nedsættes en forfatningskommission. Grundstøbningen af Grønlands mest grundlæggende lov er nu startet. Det bliver første gang Grønland skal gennemgå en demokratisk forfatningsproces, hvor folket tages med på råd.  

Forfatningskommissionen sammensættes ud fra et ønske om at skabe en politisk bredt repræsenteret kommission. Forfatningskommissionen består af syv medlemmer og er sammensat, så alle partier er repræsenteret forholdsmæssigt efter deres størrelse i Inatsisartut. Partierne i Inatsisartut er blevet bedt om at indstille medlemmer til Forfatningskommissionen.

De følgende er udnævnt:

Forkvinde: Vivian Motzfeldt (Siumut)

Næstforkvinde: Ane Hansen (Inuit Ataqatigiit)

Medlemmer: Jess Svane (Siumut), Mimi Karlsen (Inuit Ataqatigiit), Per Rosing-Petersen (Partii Naleraq), Mala Høy Kúko (Atassut)…

Læs hele Naalakkersuisut’s pressemeddelelse her: http://naalakkersuisut.gl/da/Naalakkersuisut/Nyheder/2017/04/260417-Forfatningskommiss-etableret

- Advertisement -spot_img

More articles

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Nutaarsiassat kingulliit

%d bloggers like this: