0.9 C
Nuuk
3. June, 2023
Array

Qarsoq Høegh-Dam Inatsisartuniit tunuarpoq

Atuartariaqavissut

joorut72http://www.paartoq.gl
CEO and Founder of Greenland Invest, 4x former Cabinet Minister, former Member of Parliament and former Mayor of Southgreenland, Kommune Kujalleq. I am proud to be the father for our four children, three boys and one girl. I am proud to have a beautiful and intelligent wife, who is an inspiration to me every single day. I am also proud to be a Greenlander, proud to be part of our endeavours to become an independent nation state. My passion is to be part of making this country a better place for our children and their children, to be part of our nation building process. A passion to make a difference, a positive difference. To be loyal to my people and to our country - in whatever I am part of, and To do - whatever I do - from the heart...

Qarsoq Høegh-Dam ima Facebook-ikkut nalunaaruteqarpoq:

“Politikkip anoraa malillugu tunuarnissamut aalajangiineq.

Politikkerneq inummut ataatsimut tunngaveqartussaanngilaq, politikki inuiaqatigiinnut pitsaanerpaamik tunngaviusumik anguniakkamut aallaaveqartuaannassaaq.

Pisoq uannut ilannullu tukattumut saatsitsilersartoq maanna torersumut saatsinniarpara.

Ulloq Inatsisartunut ivertinneqarneq kalaallisoorluni persuarsiorfittut atorneqartussaavoq. Taamaammat Inatsisartunut qinikkat amerlanerussutillit ilimanaatilimmik aalajangiinissaat sioqqutsinniarlugu Inatsisartuniit tunuareerniarlunga aalajangerpunga.

Maanna uannut suliaq ammasumik eqqartugaangaatsiareernera ilutigalugu, Inatsisartunut qinikkat amerlanerussuteqarpaluttussat malillugit aalajangiinissaraluat torersumik sioqqutsillugu iliuuseqarfigereerniarpara.

Suliaq politikkilu torersumik maanna ingerlattariaqalerpagut.

Naak Inatsisartuni aalajangiinermut pisimasoq tunngavigineqartussaq siornatigut oqareernittuut inuuniarninnut akornutaanngikkaluartoq, naak atorfininnissamut akornutaanngikkaluartoq akornutaanikuungitsorlu, naak uannut “straffeattest” pinerlussimanermut allaqqasoqanngikkaluartoq, Inatsisartunut qinikkat amerlanerussutillit kikkut Inatsisartutut isernissaannut aalajangiisussaallutik naalagaapput.

Tamannalu demokrati aqqani amerlanerussutillit oqartussaasarnerat Isumaqataanngikkaluaraanniluunniit ataqqeqqissaarneqartuaannassaaq. Taamaattussaavoq, tamannalu ataqqilluinnarpara.

Tamanna Siumup siuttuinut Inatsisartullu siulittaasoqarfiannut anngutereerpara.

Tunngaviusumimmi anguniagaq suli anguniarneqartuassaaq.

Asuliinnarmi Siumut politikkikkut partiitut tunuliaqutigalugu sassanngilanga. Atia kisimi pillugu tunuliaqutsiutinngilara, inuttai pillugit illersunngilara akerlerinianngilaralu, ilaquttat pillugit tunuliaqutiginngilara, arsaattut assigalugit klub-eriniaannarlugu sassarfiginngilara.

Inuttut namminerpiaq tunngaviusumik isumaqatigigakku sassarfiginikuuara. Neriuppungalu politikkivini anguniartuassagaa.

Politik inummut ataatsimut aallaaviunngisaannarluni, tunngaviusumik anguniakkat aallaaviusuaannarlutik, inuiaqatigiit sullitassat salliuttuarneqartuarlik.

Naggataatigullu politikkimut (sumulluunniit) sassaqqarninni ilimaginngisaavinnik inuit taamak amerlatigisut qinersimammannga minnerunngitsumik qujangaatsiarusuppunga, naak TV-kkut qineqqusaartinneqanngikkaluarlunga, naak illoqarfigisara qimallugu qineqqusaarnikuunngikkaluartunga.

Suli allanngueqatigerusuppassi.

Politikkili ullormiit ullormut Nuup silaatulli allanngorartigisinnaasarpoq. Tamannalu tarnikkut piareersimaffigigaanni inuttut ingerlariaqqittoqartuaannassaaq.

Taamatulli oqareerlunga, arlaleriarlunga oqareernittuut maanna aamma oqaqqissaanga: Nipangernavianngilanga.

Ajunngikkisi, qinikkallu pilluaritsi.
(neriulluarlungalu arlaat kalaallisoornermini anisitaariasaassanngitsoq).

– Qarsoq Høegh-Dam”

- Advertisement -spot_img

More articles

Leave a Reply

- Advertisement -spot_img

Nutaarsiassat kingulliit

%d bloggers like this: